Кметът на Доспат от ГЕРБ Елин Радев похарчил 1 млн. лв. европари, за да направи път до вилата си

Сигналът ще бъде изпратен до ОЛАФ

Подсъдимият кмет на ГЕРБ в Доспат Елин Радев е дал точно 915 000 лева за изграждането на път до… своята вила на брега на едноименния язовир. Това показа нагледно Александър Димитров с видео, заснето лично от него край яз. „Доспат”, пише Narod.bg. Медията уточнява, че ще предостави материалите като доказателство на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Борисов и Елин Радев (вдясно) в Доспат

Парите са изразходвани за прокарването на трасе, осеяно с около 300 супер модерни фотоволтаични лампи, които да осветяват маршрута на кмета към вилата му.

Очевадното отклоняване на средства в особено големи размери, за което според Наказателния кодекс се полага ефективна присъда, дори е указано с табелка, на която е казано, че европарите са отпуснати за „развитие на рибарските области в България”.

Табелата указва, че парите са отпуснати за развитие на рибарските области в България, не за лампи до вилата на кмета от ГЕРБ.

Вместо за това, обаче, милионът е потънал за личните удобства на местния управник Елин Радев.

Зад евротабелката пък се вижда и палатът на кмета от ГЕРБ, построен на самия бряг на язовир „Доспат”.

Александър Димитров показа как наглият градоначалник, издигнат от ГЕРБ е монтирал скъпите лампи със слънчеви батерии през 8 метра, които продължават дори след вилата му. Малко преди включването на новото шосе в главния път те изчезват, за да не привличат ненужно внимание.

Кметската вила на брега на яз. „Доспат“

„Който иска, да дойде да види какво е тук – каква е вилата на кмета. Аз такива соларни лампи не съм виждал в София, тук са през 8 метра”, чуди се очевидецът на кражбата.

Александър попитал местен човек тия модерни и скъпи лампи заради рибарите ли са сложени, а човекът се изумил: „Какви рибари? Кметът си направи вила”.

Лампа след лампа… Далавера, достойна за ОЛАФ

Служител на бензиностанция и един кравар от Доспат пък разказали, че в града всички гласуват под страх за ГЕРБ, защото в противен случай щели да останат без работа.

Проблемът е, че всичко в Доспат било под контрола кмета Елин Радев – бензиностанции, дърводобив, транспорт.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова се е кандидатирала именно о ттук – от всички 14 000 гласоподаватели над 10 200 са дотам изплашени, че под строй пускат бюлетина за ГЕРБ, пише медията.

Затова и Дариткова се кандидатирала от Доспат, защото изборът й в пореден парламент е сигурен – ако оглави листата в Якоруда или Белица, няма да помирише депутатската банка.

„Не можем да ги понасяме, но всички гласуваме за тях, иначе ще останем без работа, не смеем за други”, признали доспатчани.

В края на декември 2020 г. Борисов лично посети Доспат и се срещна Елин Радев. Тогава кметът призна, че само за този мандат Министерският съвет е дал на общината 13 млн. лева за инфраструктурни проекти, които вече видяхме как са направени и кого обслужват.

Краят на корупционната редица от соларни лампи

Такава очебийна кражба на европейски пари е възможна, защото ГЕРБ има пълна хегемония в Доспат. На последните местни избори кандидатът на управляващите Елин Радев бе избран на първи тур 86.78%, а Общинският съвет е единствено от съветници от ГЕРБ – общо 13, с едно изключение.

Борисов с Елин Радев

 

Подобни статии

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста Владимиров ни...

Още в катергорията

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста...

КПКОНПИ проверява Иван Христанов за конфликт на интереси

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на...

Бащата на Георги Йомов остава за постоянно в ареста

Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство Бащата...