Корейски премиум автомобили: бутони вместо дръжки на вратите (ВИДЕО)

Изданието TheKoreanCarBlog вече разполага с първите шпионски снимки на интериора на следващото поколение на флагманския седан Genesis G90. Съдейки по изображението, една от характеристиките на интериора ще бъде липсата на традиционни механични дръжки на вратите, които ще бъдат заменени с бутони.

Що се отнася до техническата част, към момента е известно, че за първи път за модела ще се предлага адаптивно въздушно окачване. В същото време топ версията на големия седан ще запази атмосферния V8 бензинов двигател.

Както беше съобщено по-рано, следващият Genesis G90 ще бъде оборудван с два оптични далекомера LiDAR, както и набор от камери и сензори, които ще осигурят полуавтоматична функция за управление.

Оборудването на седана ще съответства на автопилот от трето ниво. Това означава, че от водача няма да се изисква да реагира незабавно, тъй като самият изкуствен интелект ще може да предприеме необходимите действия в зависимост от конкретната ситуация.

Шофьорът обаче трябва да е готов да поеме управлението по всяко време. По предварителни данни премиерата на второто поколение Genesis G90 ще се състои преди края на тази година, а продажбите му ще започнат през 2022-а.

Източник: fakti.bg