Марияна Николова разговаря с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН

Вицепремиерът уточни, че подкрепя усилията на организацията за справяне с последиците от пандемията чрез множество нови и иновативни проекти, инициативи и постоянната подкрепа, оказвана на държавите членки

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря със Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ). Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

„Ценим високо Вашата активна дейност и политиките на организацията, насочени към устойчивост, иновации, инвестиции и дигитална трансформация на сектора“, заяви министър Николова.

Тя уточни, че подкрепя усилията на Световната организация по туризъм за справяне с последиците от пандемията в областта на туризма чрез множество нови и иновативни проекти, инициативи и постоянната подкрепа, оказвана на държавите членки.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

От своя страна Зураб Пололикашвили заяви, че България му е много близка страна и я е посещавал доста пъти. Много се радвам, че министърът на туризма е на ниво вицепремиер, което подчертава важността на сектора, обясни Пололикашвили.

Той поясни, че организацията работи по много проекти, свързани с иновации и дигитализация. За нас, както и за България е от изключително значение да бъде даден рестарт на туризма, каза генералният секретар на СОТ. От думите му стана ясно, че е важно границите да бъдат отворени както в рамките на Европейския съюз, така и за трети страни.

По време на разговора СОТ информира за готовността си да окаже финансова подкрепа за справяне с последиците от пандемията в сектора в областта на икономическото възстановяване, промотиране и изграждане на капацитет.

Вицепремиерът припомни, че по-рано този месец е издигната кандидатурата за подновяване на членството на страната ни в Изпълнителния съвет за периода 2021-2025 г. Това е свидетелство за категоричната ни воля да засилим нашия взаимен диалог и да разширим връзките си за реализиране на нови възможности за общи инициативи и начинания, уточни тя. По думите ѝ основен приоритет на страната ни ще бъде формулирането и подкрепата за политики, насочени към трансформиране на индустрията в постковид реалността на базата на устойчивост, иновации, инвестиции и конкурентоспособност.

Ще продължим да подкрепяме успешните проекти на организацията в областта на образованието като Академията на СОТ, в областта на създаването на хармонизирани стандарти за оказване на съдействие на туристите в спешни и извънредни ситуации като формиране на Международен кодекс за защита на туристите, заключи вицепремиерът Николова.

Пололикашвили похвали министър Николова и за активната позиция от нейна страна относно въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“ и отварянето на границите.

Подобни статии

Рекордни цени на горивата в САЩ

Цената на бензина в САЩ достигна рекордно високи нива, съобщи ТАСС,...

Още в катергорията

Рекордни цени на горивата в САЩ

Цената на бензина в САЩ достигна рекордно високи нива,...

Министър Кирил Петков: Възстановяването на икономиката е първият ни приоритет

Служебният министър на икономиката уточни, че ще има трима...

Илон Мъск срина биткойна

Компанията Тесла е престанала да приема биткойни при продажбите...