Мик Шумахер с по-добър дебют във Формула 1 от великия си баща Михаел

Мик Шумахер стартира кариерата си във Формула 1

Младият Мик Шумахер не стартира кариерата си на пилот от Формула 1 във вчерашния първи кръг от сезон 2021 в Гран При на Бахрейн по най-добрия начин. Германецът финишира на 16-о място за американския отбор на Хаас, а за това му помогнаха отпадания на негови преки конкуренти.

Въпреки това обаче Мик направи по-добър дебют от легендата на Формула 1 и негов баща Михаел Шумахер. Друг важен детайл от първия старт за годината бе, че през целия уикенд Шумахер-младши бе по-бърз от съотборника си Никита Мазепин.

Руснакът допусна грешка и излетя от пистата, разбивайки се в предпазните стени три завоя след старта и битката между двамата най-неопитни съотборници във Формула 1 все още не успя да се състои.

Иначе, ако се върнем към вече далечната 1991 година, Михаел застава за първи път на старта на Гран При в своята кариера в Белгия. Ден по-рано Шуми е направил феноменален подвиг, като класира на седма позиция болида на Джордан Ф1, оставайки само зад най-големите звезди на спорта.

В неделя обаче късметът обръща гръб на спечелилия по-късно седем световни титли германец и той отпада заради техническа повреда още преди да е направил и една обиколка в състезанието на пистата „Спа“.

Това се оказва първото и последно състезание за Шумахер за тима, собственост на Еди Джордан, и бъдещият голям шампион преминава в Бенетон, където заедно с Флавио Бриаторе започват да пишат история във Формула 1, чиято кулминация по-късно идва заедно с отбора на Ферари.

Източник:Sportal.bg