Мръсно задкулисие: Миков готов на всичко, за да удари Нинова във Видин и да опази статуквото

Социалисти от Северозапада сигнализират до BIG5 как бившият председател на БСП мачка наред привърженици на левицата

Михаил Миков, довел БСП до плачевно ниски резултати на минали избори по време на председателството си, изведнъж отново е активиран. Но не в полза на партията, благодарение на която години наред се облагодетелства, а за да попречи на лидера Корнелия Нинова да направи промяна и да спечели депутатски места в Северозапада.

В редакцията на сайта BIG5 се получи сигнал от социалисти от Видин, които твърдят, че в ламтежа си за власт и влияние, Михаил Миков омаскарява името на БСП, навеждайки обществото на мисли за задкулисие, договорки, властолюбие и сребролюбие на нейни изявени членове.

Ето какво разказва пред сайта BIG5 активист на БСП-Видин, чието име се пази в редакцията:

„Докато пътувах из област Видин, за да занеса до пограничните общини програмата на Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ и да помогна с доброволчество в кампанията, получих обаждане от предизборният ЩАБ на БСП във Видин. Хората много притеснени споделиха, че Михаил Миков и  Димитър Велков звънели на хора от листата на Коалиция „БСП за България“, за да ги убеждават да обявят явна война на Филип Попов – водач на листата на левицата във Видин.

Обявяват война на БСП и няма да пожалят нищо, за да омаскарят усилията на щаба, работещ в условия на активна предизборна кампания и локдаун, наложен от правителството.

Обявяват война на опита на БСП да убеди народа, че политиката с грижа за хората ни е нужна, и само тя може да се справи с въпиещата бедност и с неправдите, с които живеем последните 11 години!“

По думите на източника ни, Михаил Миков не случайно точно сега напада водачът на листата Филип Попов. Но заедно с него на мушката му са и редови социалисти от Видин, които искат истинска промяна, а не задкулисни договорки с управляващите, от които БСП да отново губеща, а определени хора – отново облагодетелствани.

„Този свят трябва да се промени! Защото не обича човека, защото видинлията е унизен! Защото се работи да останем без нищо: неуки, некултурни, нездрави, неможещи, неработещи, нямащи деца! Защото този свят иска да нямаме мнение, да се страхуваме, да търпим, да мълчим! Защото бедните се броят за население – без мнение“, възмутено споделя социалистът от Видин.

Според него тежката ситуация с хората от града, а и с престижа на левицата в региона може да се подобри, само ако социалистите загърбят личните интереси и страха, насаждан им от Михаил Миков и приближените му.