Над 20 мигранти за малко да се задушат, затворени във вагон на влак близо до Шид

На железопътна гара близо до град Шид, на границата с Хърватия, сръбската гранична полиция е предотвратила трагедия вчера по обед, когато извадила от влак двадесетина мигранти, сред които и бебе на седем месеца, които се задушавали във вагон, съобщи Танюг.

Във вагона имало 12 възрастни мигранти и девет деца, от които най-голямото момче на 15 години. Те бързо започнали да се задушават, тъй като били много хора на тясно място, съобщиха от Комисариата за бежанците. Един от мигрантите се обадил по мобилен телефон на свой приятел в център за мигранти в Шид и поискал помощ. Работещите в центъра за мигранти повикали граничната полиция, която бързо реагирала и освободила мигрантите.

Когато органите на реда отворили вратата, открили една жена в безсъзнание и момиченце на 7,5 месеца, което било в критично състояние заради липса на кислород.

От комисариата за бежанците заявиха, че със своевременната намеса на бърза помощ и служителите на полицията всички мигранти в момента са на сигурно място и извън опасност за живота.

Още едно щастливо обстоятелство е, че влакът не бил потеглил от гарата.

Източник: БТА