Напрежението около допинг скандалът в плуването нарасна

Допинг скандалът в плуването доведе до ново напрежение и остри реплики между лидерите на националния отбор. 

От едната страна застана осмият на Световно първенство Антъни Иванов, а от другата изгряващите звезди Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров. И тримата спечелиха квоти за Олимпийските игри в Токио през това лято, предава Gong.bg.

Както е известно, Антъни Иванов заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор, докато това ръководство на Българската федерация по плуване и треньорският щаб не подадат оставки.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

До момента това не се е случило, а вчера УС гласува доверие на главния мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров. В същото време националите се явиха на лагер на плувния комплекс „Дианабад“ и стартираха подготовка за предстоящото Европейско първенство.

Всичко това накара Антъни Иванов, който учи и тренира в САЩ, да избухне в социалните мрежи.

“Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някои хора, които си мълчат и се крият защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист ако не си голям човек. Да се крият на Дианабад и това е. От тук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой подготвял се по тези лагери няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави това е последният ми коментар по темата”, написа той в социалните мрежи.

Източник: Facebook
Източник: Facebook

Припознали се в тези негови думи, другите двама с олимпийски квоти Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров му отговориха:

„Кой се крие смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен ще чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите!“, написа Миладинов.

Източник: Facebook
Източник: Facebook

„От какво се крием ,не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!“, написа и Лефтеров.