Петър Жеков: Ако стана шеф на БФС, ще сменя всички, освен чистачките

Кадър: БНТ

Според него в изпълнителния комитет на БФС не трябва да има собственици на футболни клубове

Аз познавам г-н Марешки и искам да помогна. Аз съм спортист и мога да помагам в тази сфера. Селата са в окаяно положение и там трябва да се обърне внимание. За да стане това всички трябва да сме задружни. Това заяви футболистът Петър Жеков в ефира на БНТ.

Г-н Марешки е един голям патриот за мен. Аз съм шести в листата в Стара Загора. Хората по улиците започнаха да ме познават, каза Жеков.

Той изказа желание всички граждани да се обединят: „Ако всички се обединим, тогава ще бъде много добре.“. Според него специално внимание трябва да се обърне на учениците до 12 клас и на пенсионерите.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Известният футболист отхвърли тезата, че е използван от политическите партии. Неколкократно повтори, че неговата позиция е неизбираема.

Като доказал се футболист, Жеков коментира и темата за родния спорт.

„В спорта трябва да влязат хора, които са професионалисти. Пандемията много попречи. Футболистите са свикнали да играят на публика. Без наши хора не можем да направим национален отбор. Аз не виждам как ще направим национален отбор.“.

По думите му шеф на БФС трябва да бъде народен човек, който е познат в спорта.

„Аз, ако стана, ще сменя всички, освен чистачките.“ Според него в изпълнителния комитет на БФС не трябва да има собственици на футболни клубове.

Жеков категорично изрази мнение, че има политическа намеса във футбола: „Съдиите помагат яко.“