Протестът срещу властта блокира „Орлов мост“ (ВИДЕО)

Малък брой демонстранти спряха движението през кръстовището в София

Протестиращи блокираха движението на площад „Орлов мост“ в София. На мястото са изпратени екипи на полицията. Част от недоволните граждани са същите, които блокираха движението на автомагистрала „Тракия“ край тунела „Траянови врата“ по-рано днес, пише fakti.bg.

Демонстрантите, сред които са и представители на „Системата ни убива“ желаят оставката на настоящата изпълнителна власт, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Сред възгласите се чуват „Бойко, криминал, стига си ни крал!“, „Борисов, позор, оставка и затвор!“ и други срещу правителството и премиера Бойко Борисов.

От Столична община съобщиха, че са пренасочени всички линии на градския транспорт, които минават през кръстовището на „Орлов мост“. Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военномедицинска академия. Автобусите от линия № 72 се движат по бул. “Драган Цанков”, бул. “П. Яворов”, бул. „Ситняково“ и по маршрут двупосочно. Автобусите от линия № 94 се движи от бул. „В. Левски“ през ул. „Ген. Гурко“ по маршрута си. Автобусите от линия № 280 въртят преди пл. „Орлов мост“ и обратно по маршрут. Автобусите от линия № 213 бул. „Мадрид“ през Подуяне, бул. „Ситняково“, бул. „Цариградско шосе“ и по маршрута си двупосочно. Автобусите от линии 72,204,604 през бул. „Д.Цанков“, бул. „П.Яворов“ двупосочно. Тролейбусите от линии 3 и 5 от „Надежда“ въртят на кино „Одеон“ и обратно по маршрут. Тролейбуси от линии 4 и 11 въртят от ул. „Оборище“ по бул. „В. Левски“ за кв. „Х. Димитър“.