Путин пожела здраве на Байдън

По време на телевизионно интервю в вчера Байдън отговори утвърдително на въпроса дали смята Путин за убиец

Руският президент Владимир Путин коментира изказването по негов адрес на американския му колега Джо Байдън. По време на телевизионно интервю в вчера Байдън отговори утвърдително на въпроса дали смята Путин за убиец.

На среща с общественици от Крим, посветена на седмата на годишнина от присъединяването на полуострова към Русия Владимир Путин заяви:

„Бих му казал „бъдете здрав“. Пожелавам му здраве. Казвам това без ирония и не се шегувам. Ние винаги виждаме в другия човек собствените си качества и си мислим, че той е като нас“.

Президентът Путин посочи и как според него се е формирало съзнанието на американския политически елит:

„Усвояването на американския континент от европейците е било свързано с изтреблението на местното население, с геноцид“.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Путин каза още, че руснаците могат да защитават интересите си и на американците ще се наложи да се съобразяват с това:

„Ние сме други хора. С друг генетичен и културно-нравствен код. Но ние можем да защитаваме собствените си интереси. Ще работим с тях, но в тези области, в които сме заинтересовани и при тези условия, които смятаме за изгодни за нас. И ще им се наложи да се съобразяват с това“.

Днес в цяла Русия тържествено се отбелязва седмата годишнина от подписването на договора за присъединяване на Република Крим и град Севастопол към Руската федерация.

Според официална Москва това стана след референдум, произведен в съответствие с международното право и Устава на ООН.

Съединените щати, Европейският съюз и повечето страни по света определят събитията отпреди седем години като анексиране на суверенна украинска територия.

Източник: БНР