Росица Кирова: Страшно е цял живот да си пасивен и само да мрънкаш

„Според мен, не е опасно човек да има политически пристрастия, особено когато го е правил с цел да се постигне нещо- за Видин, за региона, за обществото като цяло. Това значи да имаш позиция. Много по-страшно е да си бил цял живот пасивен и само да мрънкаш“.

Това коментира в студиото на „Пресечна точка“ по телевизия „Видин“ водачът на видинската листа на ГЕРБ-СДС Росица Кирова.

Представяйки листата от кандидати за народни представители, Кирова бе категорична, че освен, представители на гражданското общество Във Видин, листа 28 е съставена от реализирали се хора. „Отговорни сме, тук сме и чувствата, които ни свързватс Видин, са прекалено силни, за да избягаме след дългогодишен мандат в Парламента и да изчезнем някъде, както обикновено се случва с 99 процента от нашите досегашни народни представители“, поясни Росица Кирова. В разговора тя обяви част от приоритетите в политическата програма на ГЕРБ „България следващо поколение“, отделяйки специално внимание на образованието.

Тo остава ключов приоритет с утвърждаване на учителската и преподавателската професия като професии с висок социален статус. Най-стратегическата, дългосрочна и безспорна инвестиция в бъдещето на обществото е доброто образование. През последните 4 години правителството на ГЕРБ извърши дълбоки и успешни реформи в сектора — увеличени са двойно учителските заплати. И в следващия управленски мандат образованието, науката, културата и развитието на човешкия капитал ще бъдат сред основните приоритети. ГЕРБ се ангажира да затвърди Водената политика на увеличаваща се бюджетна подкрепа за сектора и да се повишат разходите за образование до 5 на сто от БВП.

„На 4 април – с бюлетина номер 28, защото ГЕРБ- СДС предлага на гражданите на Видин и областта ясна визия за развитие на региона“, допълни Росица Кирова.