Симпатизанти на ГЕРБ пребиха активисти на ДПС

Бой и агресия – под този знаменател минават последните дни от предизборната кампания в Шуменско. Областният председател на ДПС в града сигнализира за това, че активист на партията е бил пребит от симпатизанти на ГЕРБ

Подробности около случката разказа зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид пред TV1.

„В събота преди обед е имало събиране на 10-тина активисти на ДПС. След това двама от тях – баща и син, започнали да лепят предизборни плакати, като се движели бавно с личния си автомобил. В този момент една кола ги засякла напречно на платното. От нея слезли няколко души, активисти на ГЕРБ в селото, и започнали да ги обиждат и да им подвикват: „ кой ви е дал право да лепите плакати?”, обясни Хамид Хамид.

Той добави, че веднага след това започнала физическа саморазправа -синът бил удрян по лицето от хората на ГЕРБ, а бащата го хванали за гърлото и го стискали. Личният им автомобил пък бил потрошен, а залепените от тях плакати – скъсани.

Това обаче не е всичко. На следващи ден агресията продължила. „В с. Пристое след вечерна сбирка на ГЕРБ най-вандалски е потрошен стадионът на селото, разкопан е и теренът, нарязани са гумите на служебния автомобил на зам.-кмета на общината, който е от ДПС”, продължи с разказа Хамид.

На въпрос на водещата обаче какво точно е посланието на Ахмед Доган, което той изпрати с песента „Калашников” на Горан Брегович, Хамид беше лаконичен.

„В с. Пристое, откъдето са започнали мирните протести през месец май 1989 г., много добре помнят агресията и много добре познават лицата, които са държали Калашников”, загатна само Хамид Хамид.

*Снимката е илюстративна 

Подобни статии

Тошко Йорданов: Не търсим подкрепа от никого, няма да допуснем да ни диктуват министри

Персоните и личностите са наша отговорност, няма да допуснем някой да...

Още в катергорията

Карадайъ: Безусловна подкрепа от наша страна няма да има, не предлагаме министри

Имаме едно неотменимо условие - възстановяване на демокрацията, връщане...