Слави Трифонов: Възможно е да се коалираме с „Изправи се! Мутри вън!“ и ДБ

Странно ми е, че тези, които издигнаха Радев за президент, сега се дърпат от това да го подкрепят отново, заяви лидерът на „Има такъв народ“

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов загатна, че ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, предаде dir.bg. Това стана по време на живо предаване на телевизия 7/8, което беше излъчвано и във Фейсбук страницата му. Той отговаряше на въпроси на зрители, като по думите му избрал тази нетрадиционна форма, защото водените по медиите предизборни дебати са „жалки и унизителни“.

На питане какво е мнението му за държавния глава и би ли го подкрепил на предстоящите избори в края на годината, Трифонов първоначално отговори ласкаво за него:

„В голяма част от поведението си президентът се държи много достойно. Изказва това, което мислят много хора, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха за президент, сега се дърпат от това да го подкрепят отново. Имам предвид БСП. Мисля, че това, от което се страхува политическото статукво в момента, е да има служебно правителство и президентът да прави следващите избори, включително и президентските избори, или следващите парламентарни избори“.

След това той добави: „Във връзка със следващите събития и това, което се случи, най-вероятно на базата на това, което казах преди малко, е ясно и моето решение.“

На въпрос с кои политически формации би се коалирала „Има такъв народ“ в парламента, Трифонов категорично отхвърли възможността за обединение с ГЕРБ, БСП и ДПС и допълни:

„Да ви кажа честно, през целия ми живот винаги ми се е искало да избирам между добро и лошо. Но непрекъснато ми се налага да избирам между лошо и по-малко лошо. По-малко лошо и, ако има такава възможност, е коалиция между „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“.

Той обаче добави, че е имало различия между него и извънпарламентарните опозиционни партии около протестите, заради което не се е стигнало до коалиция досега.