След серия секс скандали: Австралийският премиер Скот Морисън обяви кадрови промени в кабинета

В опит да успокои общественото недоволство, провокирано от твърденията за сексуални посегателства, дискриминация срещу жените и непристойно поведение в австралийския парламент

Австралийският премиер Скот Морисън обяви днес кадрови промени в правителството си след серията скандали с предполагаеми случаи на посегателства срещу депутатки и служителки на правителството от техни колеги мъже, предават Ройтерс и БТА.

Морисън положи усилия да успокои общественото недоволство, провокирано от твърденията за сексуални посегателства, дискриминация срещу жените и непристойно поведение в австралийския парламент.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В опит да възстанови позициите си сред избирателите, Морисън обяви, че в правителството му вече ще има седем жени, което е рекорд за Австралия.

„Винаги съм искал да гарантирам, че гласът на жените се чува силно в моето правителство, така и стана. Мисля обаче, че с обявените днес решения ще отидем дори още по-напред“, заяви австралийският лидер пред журналисти в Канбера.

Морисън обяви, че двама от досегашните членове на правителството (Линда Рейнолдс и Крисчън Портър) ще заемат вече други постове в правителството.

Линда Рейнолдс, която досега бе министър на отбраната, ще бъде заменена на този пост от досегашния вътрешен министър Питър Дътън.

Рейнолдс бе разкритикувана, че преди две години не е обърнала внимание на твърденията на своя служителка, че е станала жертва на изнасилване.

Крисчън Портър, който досега бе генерален прокурор на Австралия, ще бъде заменен на поста си от досегашната министърка на заетостта Микелия Кеш.

Срещу Портър има твърдения, че е замесен в изнасилване, извършено през 1988 г.

Подобни статии

Дипломат №1 на Унгария: Домовете в Европа няма да се стоплят с политически изявления

Петер Сиярто добави, че подписването на дългосрочни договори с доставчици на...

Още в катергорията

Дипломат №1 на Унгария: Домовете в Европа няма да се стоплят с политически изявления

Петер Сиярто добави, че подписването на дългосрочни договори с...

Der Spiegel: НАТО се готви за най-лошото след ултиматума на Русия за Украйна

"Москва може да нанесе ракетен удар, да започне кибератака...

Бил Гейтс: Светът ще се сблъска с по-смъртоносни и тежки инфекции от Covid-19

Основателят на Microsoft призова правителствата да се подготвят и...