Татяна Дончева: ГЕРБ подредиха листите на някои малки партии

„Имам конкретна информация за листи, хора и региони, където ГЕРБ са успели да подредят кандидатите на някои от формациите, както и да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под техен контрол“

Целите ми са – да няма патерици на ГЕРБ сред малките парламентарни групи. Това е стил на работа на ГЕРБ. Имам конкретна информация за листи, партии, региони, където те са успели да подредят листите на някои от формациите. Това заяви в предаването „Лице в лице“ Татяна Дончева.

„В тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ и ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент“, подчерта Дончева и уточни, че участието й в политиката в момента е кратковременно.

Татяна Дончева увери, че разполага с конкретна информация, че ГЕРБ са успели да подредят листите с кандидати на някои от формациите, както и „да пуснат на терена“ няколко формации за отклоняване на вниманието, за разсейване на гласове и за вкарване на хора, които са под контрола на ГЕРБ.

По думите й, такива контролирани лица даже да не принадлежат на ГЕРБ,  хора, които ГЕРБ държи чрез компромати, с пари или други механизми, за да си осигурят пробива.

Марешки е пример за патерица на ГЕРБ, за гласуване по ключови въпроси. Това е начинът на работа на ГЕРБ и докато те са на власт, това ще продължи, коментира Татяна Дончева.

Кадър: bTV