Тръмп ще отмъщава на републиканска сенаторка, гласувала срещу него

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се противопостави на преизбирането на сенаторката от Аляска Лиса Мурковски от Републиканската партия, предаде „Политико“. Мурковски беше сред седемте републикански сенатори, гласували тази година за внесения от демократите импийчмънт на експрезидента.

„В никакъв случай няма да подкрепя провалената кандидатка от великия щат Аляска, Лиса Мурковски“, заяви Тръмп. Според експрезидента „Тя представлява зле своя щат и още по-зле – страната. Не знам къде ще са хората догодина, но аз ще съм в Аляска, като водя кампания срещу един нелоялен и много лош сенатор“, заявява Тръмп, цитиран от „Политико“.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Изборите в средата на мандата в САЩ ще се проведат през 2022 г. Мурковски е единствената от седемте гласували за импийчмънт на Тръмп републикански сенатори, която ще се бори за преизбиране догодина.

Политическият екип на Тръмп е поръчал проучване на подкрепата на Мурковски в Аляска, което показало, че тя се ползва с доверието на 43 на сто от избирателите, по-малко от общия брой поддръжници на експрезидента, които са 52 на сто.

Подобно проучване е било поръчано и за Лиз Чейни, друга конгресменка, срещу която се очаква Тръмп да предприеме действия догодина, отбелязва „Политико“.

Източник: БТА