Учредяват награда в памет на д-р Тони Филипов

Екипът на сайта „Редута“, семейството на Стойко Тонев и Владимир Йончев (OFFNews, където Стойко също пишеше), обявиха учредяването на Годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов, д-р.

Освен това на сайта, за който първоначално бе обявено, че спира и остава само архив, ще се появят негови непубликувани текстове или такива, писани преди „ерата на Интернет“.

И още…

„В Редута ще публикуваме тези текстове от други медии, които смятаме за достойни да участват в конкурса, а на края на годината измежду тях ще изберем лауреатите.

Сайтът Редута ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда“, пишат учредителите.
Ето и цялото обръщение:

Скъпи наши читатели,

Знаем, че без Тони Филипов, д-р това място няма да е същото. Затова в първите дни след смъртта на Стойко Тонев обявихме, че Редута остава само като онлайн архив. В следващите дни обаче говорихме много – със семейството му, помежду си, с много негови почитатели. Стигнахме до извода, че наш дълг е да запазим паметта за Стойко Тонев и да стимулираме независимата журналистика, каквато той правеше. Установихме, че Доктора има непубликувани текстове, както и текстове, писани още преди ерата на Интернет. И си казахме, че няма по-добро място от Редута, от което те да достигнат до многобройните му читатели.

Решихме също да основем Годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов, д-р. В Редута ще публикуваме тези текстове от други медии, които смятаме за достойни да участват в конкурса, а на края на годината измежду тях ще изберем лауреатите.

Сайтът Редута ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда.

Благодарни сме на Димитър Аврамов, който пое за своя сметка хостинга и софтуерната поддръжка на сайта.

Семейството на Стойко Тонев

Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов – Редута

Владимир Йончев – OFFNews

Подобни статии

Нинова иска контрол на антикризисните мерки:Да не допускаме нелоялни търговци да печелят на наш гръб

Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси...

Още в катергорията