Цветелина Николова пред NBOX: На България и е нужна смелост, за да подобрим стандарта си на живот, ВМРО може да ни я даде

Цветелеина Николова е кандидат за народен представител от листата на 23 МИР-София.

Николова е магистър по „Публична администрация“ и мениджър с дългогодишен управленски опит в публичния и частния сектор.

-Г-жо  Николова, защо приехте да подкрепите ВМРО?

-ВМРО е гласът на здравомислещия национален патриотизъм. Хората търсят опора в познатото, в стабилното, което е всъщност и въпрос за ценностната им система и това най-ясно си пролича по време на тази пандемия, която се случи. ВМРО има политическа идеология, за разлика от огромна част от формациите на българската сцена. Това показва сериозност и ангажираност. Разбира се с помощта на широк граждански алианс от мислещи хора, които да помогнат. Смятам, че с опита си в управлението на общини, публични организации и младежки политики бих била полезна със съвети и действия в тези сектори. Затова избрах да приема предизвикателството и да се включа като представител на гражданската квота на партията в листата за кандидати за народни представители за 23-ти МИР-София.

Кой е Вашият приоритет за работа, базиран на програмата на ВМРО?

-Защита на българското традиционно семейство, младежките политики и запазване на българщината.

Отгледана съм от майка и баща, а не от родител 1 и родител 2.

Имам будна гражданска позиция и винаги съм защитавала нормалността и традициите на българското семейство, най-вече при отглеждането, възпитанието и образованието на децата.

България е в демографски срив и смятам, че трябва активна политика за защита на традиционното семейство и насърчаване на раждаемостта, която към днешната дата е притеснително ниска. Със 794 са по-малко ражданията през изминалата година в сравнение с предходната. Така 2020г. се оказва поредната, в която раждаемостта у нас бележи спад. (по данни на НЗОК)

Самата аз имам едно дете, а желанието ми за деца се сви. САМО ДО ЕДНО!

Преди да ме попитате защо, веднага ще отговоря като голяма част от българите: държавата не стимулира по никакъв начин младите семейства.

И в тази връзка ще цитирам данни на НСИ след проведена анкета, че поради безработица, други икономически причини и недостиг на средства се отлага раждането или изобщо отпадат от репродуктивните намерения на родителите:

  • 3% от желаните първи деца;
  • 4% от желаните втори деца;
  • 3% от желаните трети деца.

Подкрепям управленската програма на ВМРО за периода 2021-2025 година и считам, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина, както и изграждането на нови такива, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година.

Категорично поддържам приоритета на ВМРО за увеличаване парите за втората година майчинство, така че да бъдат обвързани с минималната работна заплата и да се повишават с нея, както и да се осигурят безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-ти клас.

В икономически план, каква данъчна политика подкрепяте? Считате ли, че трябва да бъде извършена нова данъчна реформа и каква политика в тази насока бихте подкрепили Вие?

-Не трябва да се вдигат данъци, защото това е лош сигнал към инвеститорите

В условия на криза, производствената част от икономиката страда. Падат приходите на бизнеса, губят се нетни работни места. Намаляват инвестициите. В същото време разходите на държавата са рекордни. В икономически план вдигане на данъците би било самоубийство. При срива на преките чуждестранни инвестиции спрямо миналата година, ако растат данъците, означава да попаднем в черен списък за външните спестявания и инвеститори.

Да поговорим за пандемията. Каква е Вашата позиция- ЗА или ПРОТИВ строгите антиковид мерки?

-Поредният локдаун е абдикация от отговорността за живота и доходите на хората.

Истерията, засилена от нац.медии и социални мрежи, става масова. Това пълни болниците с хора, които спокойно може да се лекуват по телефона, примерно. И отнема достъпа на други в действително тежко положение.

Също така води и до опасна масова депресия, недолекуване на смъртоносни заболявания, изискващи навременна превенция.

Увеличават се случаите на домашно насилие и алкохолизмът.

Фалират цели отрасли и бизнеси.

Грубите драконовски мерки досега никъде не премахнаха вируса…, вместо това да се предприемат адекватни мерки, а най-застрашените групи да бъдат предпазени.

ВМРО превърна темата за Македония във водеща тема в българската външна политика. Вие каква позиция заемате ?

-Категорично “За” запазване на българщината в РС Македония и навсякъде, където живеят българи.

България не трябва да отстъпва от националната кауза и от нашите национални интереси. Не трябва да позволяваме някой да се гаври с паметта на героите, които са загинали за националното обединение на България, да се фалшифицира историята, миналото, езика на тази територия и тези хора, които са живели там.

Смятам, че там се извършва драстично нарушаване на човешките права и на основното човешко право на самоопределение. Македонският участник в „Евровизия“ – Васил Гарванлиев, получи повече от 400 смъртни заплахи, само защото се определи като българин. Бе обвинен в провокация и национално предателство, само защото в  клипа на песента му „Here I stand” има изображение на българския флаг, а по-късно спотът от клипа бе свален и преработен, за да изчезне трикольорът.

В началото на седмицата, дни преди да се произнесе специално сформираната от Македонската радио и телевизия комисия за участието на Васил Гарванлиев в Евровизия, че той ще бъде представителят на РС Македония в конкурса, подкрепих идеята на ВМРО да призове България да го изпрати като свой представител следващата година, в случай че бъде отстранен от държавата си, както и подписах нарочно създадена такава петиция.

Смея да твърдя, че ако ВМРО не беше в управлението на България, държавата нямаше да има такава твърда неотстъпчива политика и да наложи вето върху старта на преговорите за еврочленство на РС Македония.

Вашето послание към хората, които ще Ви се доверят?

-Искам да съм част от положителната промяна, която очаквам, че ще се случи.

Вярвам, че тези, които ме познават, и тези, които сега се запознават с мен, няма да бъдат разочаровани, защото аз съм директна и борбена, отстояваща това, в което вярвам.

На България ѝ е нужен нов, по-модерен и смел подход, за да подобрим стандарта на живот

Цветелина Николова е в листата на ВМРО в 23-ти МИР София, с преференция 110.

Подобни статии

Кольо Колев: ГЕРБ ще спечели следващите избори, но с по-нисък резултат

"Парламентът обедини различни крила на политическите виждания. Корнелия Нинова се опита...

Още в катергорията

Кольо Колев: ГЕРБ ще спечели следващите избори, но с по-нисък резултат

"Парламентът обедини различни крила на политическите виждания. Корнелия Нинова...

Любомир Аламанов: За уволненията и калинките на ГЕРБ

За уволненията, калинките и още нещо ГЕРБ: 1. за 12...