ЦСКА: Нямаме нищо общо с Марешки, Симеонов и политическите амбиции на Пената!

Ръководството на футболния клуб категорично против намесването на името на червените в политиката

Ръководството на футболния ЦСКА се разграничи от почетния президент на клуба Димитър Пенев. Треньор номер 1 на ХХ век, който изведе националите до 4-то място в света през 1994 г., а начело на „червените“ стана 3 пъти треньор на страната, се впуска в изборите за представители в 45-то обикновено народно събрание. Той е кандидат в листите на коалицията ВОЛЯ-НФСБ на Веселин Марешки и Валери Симеонов в София.

Ръководството на ЦСКА категорично заявява, че не иска името на тима да бъде свързвано с която и да е партия. „Червените“ пишат, че всеки има право да изразява гражданската си позиция и политическата си пристрастност, но не и да намесват клуба.

Клубът категорично декларира своята позиция, че не се ангажира с участие в предстоящата предизборна кампания.

Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н. Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случая с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба.

Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации“, пишат „червените“.

Освен Пенев, в кандидатдепутатските листи на НФСБ-Воля попада и друга легенда на ЦСКА Петър Жеков – футболистът, спечелил „Златна обувка“ през 1969 г. и все още рекордьор по голове в елита на българския футбол.