Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отправи официална покана към американския президент Джо Байдън да направи обръщение на 28 април пред двете камари на законодателен орган на страната, съобщава изданието The Hill, цитирано от Агенция „Фокус“.

„Пиша Ви, за да Ви поканя да говорите на общата сесия на Конгреса в сряда, 28 април, за да споделите вашата визия за решаване на проблемите и [осъзнаване] на възможностите на този исторически момент“, се казва в писмото на Пелоси до държавния глава на САЩ. Текстът на документа беше разпространен от пресслужбата ѝ.

По-късно говорител на Белия дом потвърди, че Байдън е приел поканата от председателя на Камарата на представителите. „Президентът прие поканата да говори на обща сесия на Конгреса на 28 април, в навечерието на стотния ден от мандата си като [държавен глава]“, се казва в изявлението на говорителя.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Това ще бъде първата реч на Байдън пред Конгреса от началото на неговия мандат, започнал на 20 януари. Както отбелязва вестник The Hill, обикновено американските президенти изнасят речи пред пред Конгреса в рамките на няколко седмици след встъпването си в длъжност, но на фона на пандемията Байдън все още не е направил това.

Тъй като Байдън встъпи в длъжност на държавен глава на 20 януари, не става въпрос за традиционното послание „За състоянието на Съюза“, с което американският лидер се обръща всяка година към законодателите и обикновените граждани.

Подобни статии

Австралия въвежда родителско съгласие за водещи социални платформи

Страната с ново законодателство Австралия планира да наложи правило за родителско съгласие...

Още в катергорията

Австралия въвежда родителско съгласие за водещи социални платформи

Страната с ново законодателство Австралия планира да наложи правило за...

САЩ и Канада обещаха, че ще спазват законите на Турция

Това обявиха посолствата на двете страни Посолствата на САЩ и...

ООН: Милиони афганистанци са застрашени от глад тази зима

По данни на организацията 22,8 милиона души се сблъскват...