Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отправи официална покана към американския президент Джо Байдън да направи обръщение на 28 април пред двете камари на законодателен орган на страната, съобщава изданието The Hill, цитирано от Агенция „Фокус“.

„Пиша Ви, за да Ви поканя да говорите на общата сесия на Конгреса в сряда, 28 април, за да споделите вашата визия за решаване на проблемите и [осъзнаване] на възможностите на този исторически момент“, се казва в писмото на Пелоси до държавния глава на САЩ. Текстът на документа беше разпространен от пресслужбата ѝ.

По-късно говорител на Белия дом потвърди, че Байдън е приел поканата от председателя на Камарата на представителите. „Президентът прие поканата да говори на обща сесия на Конгреса на 28 април, в навечерието на стотния ден от мандата си като [държавен глава]“, се казва в изявлението на говорителя.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Това ще бъде първата реч на Байдън пред Конгреса от началото на неговия мандат, започнал на 20 януари. Както отбелязва вестник The Hill, обикновено американските президенти изнасят речи пред пред Конгреса в рамките на няколко седмици след встъпването си в длъжност, но на фона на пандемията Байдън все още не е направил това.

Тъй като Байдън встъпи в длъжност на държавен глава на 20 януари, не става въпрос за традиционното послание „За състоянието на Съюза“, с което американският лидер се обръща всяка година към законодателите и обикновените граждани.

Подобни статии

Ваксинираните в Германия ще имат повече свободи

Въпреки уверенията на Меркел, че няма да има задължителни ваксинации, Германия...

Още в катергорията

Ваксинираните в Германия ще имат повече свободи

Въпреки уверенията на Меркел, че няма да има задължителни...

Големи горещини очаква Гърция

Гърция очаква високи температури през следващите дни, съобщи Катимерини. Очакват...