Борисов с първи думи след вота: Аз ви предлагам мир! Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата

Премиерът Борисов излезе с първи думи след днешния вот. Той благодари на избирателите и заяви, че изборният ден е бил оспорван, но фактите са налице

„За пети пореден път доказахме печеленето на парламентарни избори. Нямахме алтернатива. Както е и до ден днешен. Да имаш 5 или 9% и да говориш от името на народа, е доста смешно“, изтъкна той и благодари на своя коалиционен партньор – СДС.

„И без Борисов ще съмне, и без ГЕРБ, и без вас. Но усетихте ли, че сме в пандемия? А жеста на моите колеги от Европа – да получим извънредни ваксини, за са бъдем наравно с тях, мисля, че е без алтернатива“, отбеляза Борисов и благодари на всички европейски лидери за мощната подкрепа.

„Нека поздравим всички, че са се явили. Защото има такива, които имат половин или два процента и не е много разбираемо да говорят от името на другите. Така че нека се смирим“, заяви той.

„Предстоят най-важните месеци. Близо 60 милиарда ще получи България. И много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото мога и сам да нося отговорност. Знаете ли колко е лесно да ви гледам сеира в парламента. Нямате хора, нямате експертиза, трябва да се учите. И вместо да си показваме кой е по-велик, нека да помислим тези осем месеца от тази година да бъдем консолидирани“, посочи Борисов.

Той отбеляза, че до момента изборите са признати от всички.

„Мои мили опоненти, познавам ви всички. Вече сте в парламента, ставате депутати, нали това беше зорът. Искате преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Вие видяхте – най-толерантната, най-позитивната, най-евтината кампания беше нашата. И се извинявам, че говорим през медиите.

„Аз ви предлагам мир. Аз ви предлагам да сложим експертите и до декември да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре. Това е моето предложение. Порадвайте се ден-два-три и после помислете. Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата“, заяви Борисов.

Той изтъкна огромният екипен труд на своите съпартийци, работата на РИК, СИК и ЦИК.

„Ако мислим за тези хора, трябва да направим България най-доброто място за живеене“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Подобни статии

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите промени във...

Още в катергорията

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

Държавният глава Румен Радев с първи коментар за кадровите...

Валерия Велева: Целта на служебния кабинет е да отвори вратите на Радев за втори мандат

"В служебното правителство има две линии – конфликтната Радев –...

Вигенин ще готви БСП за вота на 11 юли

НС на БСП избра нов Национален предизборен щаб за...