Борисов: Ще предложа друг министър-председател

„Не е редно като Радев да разделям нацията и ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска ориентация“. Това каза Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново, предава Dariknews.bg.

Той заяви, че по-подготвен човек за premier от него няма. „Неслучайно имаме пет спечелени парламентарни победи. Така или иначе много хора, както и владиката каза преди малко, държат да съм аз, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата“, каза още Борисов.

Той отчете, че сме в пандемия и тежка финансова криза в света и добави обяви, че не е редно и той като Радев да тръгне да разделя нацията на две. „На практика той това прави.
Ще предложа друг министър-председател с много ясна – европейска, натовска ориетнация. Ще ви кажа, когато бъде даден мандатът“, каза още Борисов.

На въпрос дали това ще бъде Томислав Дончев, той отговори: „Не, не че не заслужава. Нека получим мандата. Много сериозно ще се отнесем“, допълни още Бойко Борисов.

Той каза, че ще обяви предложението за министърпредседател, когато ГЕРБ стане готова и отчете, че по Конституция партията има една седмица за консултации.

По думите му, от стария кабинет в предложението ще останат достатъчно и ще има и нови. „Ще ги видите. Днес сме дошли при владиката“, каза още Борисов и допълни, че за църкви във Велико Търново са отпуснати 2 млн. лв.

Подобни статии

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са попречили да...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са...

ГЕРБ бламира Заседанието на Комисията по ревизията

В кулоарите на Народното събрание се стигна и до...