В Белград започна голяма акция за ваксиниране на ромското население

В Белград започна голяма акция за ваксиниране на ромското население срещу коронавируса, в която според думите на заместник-кмета на Белград Горан Весич са се отзовали голям брой роми, съобщи Танюг.

Весич заяви пред журналисти, че местните власти в Белград заедно с Националния съвет на ромите са формирали мобилни екипи, които обикаляли ромските махали и раздавали на ромите брошури на ромски език за значението на ваксинацията.

Отзивът на ромите е голям и им благодаря за това. В Белград живеят около 36 000 роми и ще се потрудим да стигнем до всеки един от тях, каза Весич.

Той каза, че в понеделник пристигат нови колическва от китайската ваксина и призва всички, които досега не са се ваксинирали, да направят това в предстоящата втора вълна на ваксинацията.

Екип на премиера Ана Бърнабич е направил анализ, който показва, че градовете, където има по-голям процент на ваксинирани, имат по-малко заразени, каза Весич.7

Според заместник-кмета на Белград в сръбската столица досега са ваксинирани 32,6 процента от пълнолетните граждани и са реваксинирани 23 процента от пълнолетните.

Източник: БТА

Подобни статии

Тръмп подновява масовите митинги през юни

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да възобнови масовите събития...

Още в катергорията

Тръмп подновява масовите митинги през юни

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да възобнови...

Голяма среща между Великобритания и Ирландия

Днес британският премиер Борис Джонсън ще проведе среща с...

Войната между Израел и палестинците: Защо отново и защо сега

Ако проследим нивото на битките от 2008/2009 досега ще...