В Белград започна голяма акция за ваксиниране на ромското население

В Белград започна голяма акция за ваксиниране на ромското население срещу коронавируса, в която според думите на заместник-кмета на Белград Горан Весич са се отзовали голям брой роми, съобщи Танюг.

Весич заяви пред журналисти, че местните власти в Белград заедно с Националния съвет на ромите са формирали мобилни екипи, които обикаляли ромските махали и раздавали на ромите брошури на ромски език за значението на ваксинацията.

Отзивът на ромите е голям и им благодаря за това. В Белград живеят около 36 000 роми и ще се потрудим да стигнем до всеки един от тях, каза Весич.

Той каза, че в понеделник пристигат нови колическва от китайската ваксина и призва всички, които досега не са се ваксинирали, да направят това в предстоящата втора вълна на ваксинацията.

Екип на премиера Ана Бърнабич е направил анализ, който показва, че градовете, където има по-голям процент на ваксинирани, имат по-малко заразени, каза Весич.7

Според заместник-кмета на Белград в сръбската столица досега са ваксинирани 32,6 процента от пълнолетните граждани и са реваксинирани 23 процента от пълнолетните.

Източник: БТА

Подобни статии

Меркел предупреждава ЕС: Не спирайте парите за Полша и Унгария преди да разговаряте с тях

Германският канцлер Ангела Меркел призова ЕС да не бърза да спира...

Още в катергорията

Брекзит: Време е ЕС да каже на Лондон „стига“!

Европейският съюз не бива да прави нови отстъпки на...

Британските власти обявиха убийството на депутата Дейвид Еймс за терористичен акт

Британската полиция съобщи, че убийството на депутата Дейвид Еймс в Есекс...