В Сърбия отвориха търговските центрове

От понеделник закритите и открити търговски центрове в Сърбия могат да бъдат отворени отново от 6 до 22 часа, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Златибор Лончар, публикувана в „Държавен вестник“.

Това пише македонското електронно издание „Локално“, цитирано от Агенция „Фокус“.

Както беше уточнено, все още остават затворени заведенията за хранене в търговските центрове, но им е позволено да продават храни и напитки на гише.

В заповедта се посочва, наред с други неща, че управителят на съоръжението е длъжен да гарантира, че голям брой хора не се събират пред гишето за продажба на храни и напитки и че има разстояние от поне два метра между тях.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

На входа на търговските центрове трябва да е описана полезната площ на цялата сграда, т.е. пространството и броят на хората, които могат да бъдат в нея, както и задължението на посетителите да носят защитни маски.

Служителите трябва да носят защитна маска по време на работа, общите части и предметите, използвани от потребителите, трябва да се дезинфекцират на всеки час.

В търговските центрове трябва да бъде назначена охрана, която да отговаря за спазване на мерките за носене на маски.

Що се отнася до други обекти, предлагащи услуги, мерките остават същите, което означава, че всички видове обекти за продажба и обслужване могат да бъдат отворени до 22.00 часа, което включва градини на ресторанти и кафенета, но без музика на живо.

Аптеки, бензиностанции, доставка на храни и кабинети и лаборатории в областта на медицината, стоматологията и ветеринарната медицина могат да работят неограничено.

Подобни статии

Китай: ООН ни обижда!

Китай призова държавите членки на ООН да не присъстват на виртуалното...

Още в катергорията

Китай: ООН ни обижда!

Китай призова държавите членки на ООН да не присъстват...