Георги Свиленски: Притесняват се Борисов да не се самоунижи, ако дойде в Народното събрание

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски изрази мнение, че щом Борисов не иска да се яви в Народното събрание, за да представи Плана за възстановяване, явно се притеснява, че не може да го представи.

„Оправданията на Борисов вече българските граждани трябва да ги разберат – този човек иска да унижава, да използва депутати, министри и българските граждани, за да съществува по-дълго време във властта. Той трябва да реши дали да идва, но с решение на Народното събрание той е задължен да дойде. Сега гадаем дали той ще дойде, или няма“, коментира Свиленски в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Искаме Борисов да дойде в Народното събрание както е по Конституция и да представи Плана за възстановяване. Разбирам притесненията му, вероятно не може да го представи. През всичките години, когато сме го викали в Народното събрание, винаги ни е обяснявано, е това не е от неговите компетенции. Може би се притесняват сега да не се самоунижи“, добави той.

„Той в момента е управляващ. Всички други партии още не са управляващи, защото нямаме управляващо мнозинство към момента. Ние сме внесли нашите законопроекти и приоритети. Чакаме да бъде приет правилникът и всичко ще тръгне както му е реда. Нека да се подредя нещата. Няма смисъл да се слага каруцата пред коня. Всички разговори, които ще водим, ще бъдат публични. Няма да има заговори и договорки. Трябва да се изгради работещо правителство и то да се заеме с най-важните за обществото законопроекти, да ги приеме и след това да се решава дали да се ходи на нови предсрочни избори, или ще продължава да работи, докато ситуацията позволява“, заяви Свиленски.

„Официални контакти със Слави Трифонов не сме имали. Ние сме заявили подкрепата си срещу условия. Мисля, че те ще бъдат приети, за да получат нашата подкрепа, което мисля, че ще е в интерес на гражданите“, добави Свиленски.

По думите му БСП не би подкрепила предложението за партийна субсидия от 1 лев, защото не искат да хвърлят политическите партии в ръцете на задкулисието и олигархията. Свиленски заяви, че БСП продължава да подкрепя идеята за смяна на главния прокурор.

Подобни статии

ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на изборите

„Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври,...

Още в катергорията

ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на изборите

„Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на...

ТРАГЕДИЯ! Заместник на Надежда Йорданова откри арест с гайди и Клайдерман!

Зам.-правосъдният министър Емил Дечев отнесе подигравки заради гайди и...

Оставиха в ареста шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на „Тракия“

Защитникът му ще обжалва определението Съдът взе мярка за неотклонение...