Димитър Димитров, ЦИК: До вечерта ще бъдат приети всички протоколи

„Вече са качени част от протоколите на страницата на ЦИК и всеки може да провери по номера на секцията си три варианта на един и същи файл”

Говорителят на Централната избирателна комисия Димитър Димитров увери в сутрешния блок на bTV, че до по-късно днес вечерта ще бъдат приети всички материали от Районните избирателни комисии и ще бъде налице крайният файл с изборните резултати.

„Протоколите са обработени веднъж във всяка РИК, която е създала своята база данни с резултати. Сега предстои вторият етап, в който тези данни се внасят като втора база данни в ЦИК, за да се сравни имали някакви разлики, след което ЦИК се произнася с решение за всяко различно число. У нас процедурата е толкова подробна и надеждна, че всякакви съмнения не са реалистични“, убеждава Димитров.

„Вече са качени част от протоколите на страницата на ЦИК и всеки може да провери по номера на секцията си три варианта на един и същи файл – копие на протокола, копие в четлив вид, набрано на компютър, както и полупротокол, излязъл от машината. Няма нищо по-надеждно от това да се проверят няколко копия. Така може да се направи оценка на това, което е свършени като база данни“, отбеляза той.

По думите му сега се приема 23 МИР София и скоро ще се приключи с трите района на София.

Подобни статии

Ротвайлер брутално уби малко кученце в София, стопанката припада, собственикът с акт

“Ами ако беше нечие дете на мястото на немския шпиц?!” Нямам сили...

Още в катергорията

Трифонов, Манолова и Иванов, когото обслужихте с вота си и срещу какво?

В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на...

Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Обект на гневните думи на Сидеров са сценаристът и...