Д-р Николай Брънзалов: Няма да има пик на заболели след струпванията по изборите

Той е на мнението, че изборният процес трябва да претърпи промени, за да няма опашки и толкова бавно да се предават документите

Зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов е убеден, че струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Пред БНТ той заяви, че в момента наблюдаваме как заболеваемостта от коронавирус не се повишава, а дори леко намалява. Брънзалов вярва, че „ситуацията е малко по-оптимистична“.

„На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките. Те, ако не ги спазват, това зависи от тях. Голяма част от тях са ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим. Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала „Армеец“ или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. Те не са виновни за това има начин за решаване на този проблем. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта“, заяви д-р Брънзалов.

Той е на мнението, че изборният процес трябва да претърпи промени, за да няма опашки и толкова бавно да се предават документите. Брънзалов подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен, и няма да се стига до подобни неприятни ситуации.

Подобни статии

Ротвайлер брутално уби малко кученце в София, стопанката припада, собственикът с акт

“Ами ако беше нечие дете на мястото на немския шпиц?!” Нямам сили...

Още в катергорията

Трифонов, Манолова и Иванов, когото обслужихте с вота си и срещу какво?

В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на...

Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Обект на гневните думи на Сидеров са сценаристът и...