Д-р Николай Брънзалов: Няма да има пик на заболели след струпванията по изборите

Той е на мнението, че изборният процес трябва да претърпи промени, за да няма опашки и толкова бавно да се предават документите

Зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов е убеден, че струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Пред БНТ той заяви, че в момента наблюдаваме как заболеваемостта от коронавирус не се повишава, а дори леко намалява. Брънзалов вярва, че „ситуацията е малко по-оптимистична“.

„На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките. Те, ако не ги спазват, това зависи от тях. Голяма част от тях са ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим. Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала „Армеец“ или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. Те не са виновни за това има начин за решаване на този проблем. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта“, заяви д-р Брънзалов.

Той е на мнението, че изборният процес трябва да претърпи промени, за да няма опашки и толкова бавно да се предават документите. Брънзалов подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен, и няма да се стига до подобни неприятни ситуации.

Подобни статии

Стоян Панчев, икономист: Със сигурност ще има ръст за някои доходи

Според експерта за всяко увеличение на минималната работна заплата със 100...

Още в катергорията

Стоян Панчев, икономист: Със сигурност ще има ръст за някои доходи

Според експерта за всяко увеличение на минималната работна заплата...

Наш педиатър в Южна Африка: Омикрон засяга повече млади хора

Д-р Нели Стойкова обясни, че новият вариант на COVID...

Д-р Ботев: Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните

"Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме...