Европейските журналисти с позиция след изказването на Тошко Йорданов

„Асоциацията на европейските журналисти е възмутена от думите на заместник-председателя на „Има такъв народ” и новоизбран депутат Тошко Йорданов, който направи недопустим коментар по адрес на журналиста Благой Цицелков от Нова телевизия“. Това се казва в позиция на АЕЖ-България, предава „24 часа„.

„Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона”, заяви Йорданов в собственото си предаване, след като първо обвини журналиста и медията в лъжа“, припомнят от АЕЖ.

От Асоциацията отбелязват и официалната позиция на NOVA, че става дума за лапсус от страна на репортера, който по време на живо включване е объркал имената на две от политическите сили в новия парламент.

„АЕЖ припомня на г-н Йорданов, че на него в четвъртък му предстои да се закълне като депутат и да спазва Конституцията и законите на Република България. Очакваме от него и от всички негови колеги в Народното събрание да се ръководят от ценностите на 21 век, а не на Средновековието“, се казва още в позицията на Асоциацията на европейските журналисти.

Подобни статии

Ведомствата саботират новата власт с вълна от отпуски и болнични

Най-голям брой почивни дни са разписани в Агенция „Митници“ и Националната...

Още в катергорията

Ведомствата саботират новата власт с вълна от отпуски и болнични

Най-голям брой почивни дни са разписани в Агенция „Митници“...

Александър Маринов: В българските министерства масови чистки няма

„В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето...