Запалиха колата на общински съветник в Шумен

Колата на общински съветник и кандидат за депутат от ВМРО в Шумен беше запалена на улицата пред дома му.

Мъжът търси хора, които биха познали извършителя, предава NOVA. Минути преди 20:00 часа, на 24 март охранителната камера в дома на Явор Якимов в Шумен улавя как колата му е запалена.

На записа ясно се вижда как човек се приближава до автомобила, пали предната му част, след което се отдалечава в противоположната посока.

Докато колата гори, минава друг автомобил, шофьорът и неговият спътник започват да гасят. Пламъците привличат вниманието и на съседи. „В началото мислех, че е запален вестник, обаче като се загледах видях, че гори колата. Добре, че имаше сняг и благодарение на него я загасихме”, разказа очевидецът Иван Радев.

Това обаче не е първият случай, в който се посяга срещу имуществото на общинския съветник. Камерата на стената му се появява, след като по прозорците е стреляно със сачми.

Всичко това – 2 години след като предишният му автомобил също е запален пред дома му. Общинският съветник отхвърля възможността палежът да е на политическа основа.

Изключва и неуредени финансови отношения. Единствените подозрения, които Явор Якимов има, са че посегателството е свързано с имот.

„Член от семейството ми страда от психично заболяване и са го карали да преписва имущество, когато ме е нямало вкъщи”, обясни Явор Якимов. Полицията е уведомена за случая. Започнато е и досъдебно производство. Ако извършителят бъде установен, го грозят до 5 години затвор.

Подобни статии

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста Владимиров ни...

Още в катергорията

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста...

КПКОНПИ проверява Иван Христанов за конфликт на интереси

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на...

Бащата на Георги Йомов остава за постоянно в ареста

Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство Бащата...