Ивайло Мирчев, ДБ: Не мисля, че Трифонов е политически страхливец, знам кой го е страх да дойде в парламента

“Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува”, сподели депутатът

„Демократична България” има коалиционно споразумение, според което не може да подкрепи правителство с мандат на БСП, ДПС и ГЕРБ. Ще обсъдим варианта за мандат на БСП, но споразумението е ясно. Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ депутатът от „Демократична България” Иво Мирчев.

„Винаги сме готови за избори, но според мен има още възможност да се състави правителство“, отбеляза той.

„Разбирам аргументите на „Има такъв народ” да не прави правителство. Стабилно правителство не може да бъде излъчено – най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, с кого ще я направим, попита Мирчев. Той посочи, че актуализацията ще е на дневен ред през октомври, когато се предполага, че ще има действащи парламент и правителство.

„Ако има нови избори, ще направим всичко възможно да убедим хората, че си изпълняваме обещанията“, сподели Мирчев.

„Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец, но знам кой го е страх да дойде в парламента. Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува, продължи Мирчев.

Попитан дали ДБ рискува да помогне на обвиняеми като бизнесмените Васил Божков, Баневи, Миню Стайков с предложение да бъде де факто закрита Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Мирчев отговори, че има генератори на фалшиви новини.

„Ние обещахме закриване на КПКОНПИ, Специализирания съд и Специализираната прокуратура, прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Като се закрие КПКОНПИ, техните преписки не се прекратяват – разследват се по нормалния ред, отиват в друго звено“, хвърли повече яснота около предложенията на коалицията депутатът.

„Квичат тези хора в момента, защото им вземаме бухалката, с която удрят неудобните“, убеден е Мирчев, според когото при 600 производства вероятно 500 са в реда на нещата, но има едни 100, които са притискани.

„Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, затова искаме видеонаблюдение на броенето на бюлетини“, заяви още Мирчев.

Подобни статии

Доц. Киселова: Не сме обсъждали разпространения текст в работната група за българския закон „Магнитски“

Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“ не...

Още в катергорията