Йордан Цонев: ГЕРБ е най-токсична партия

Детрониране на ГЕРБ от властта – това е промяната, няма друга. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в декларация от името на група. По думите му това е ясно изразена позиция не в кулоарите и не в кулисите.

„Тук се поставя въпросът за новото мнозинство в парламента, въпросът за задкулисието, за вота на избирателите, за идеологията. Ние от ДПС много лесно ще отговорим на този тон и на тези въпроси. Първо, ние сме партия, която отпреди демокрацията искаме демокрация. Отпреди 10 ноември нашите корени, нашите родители, нашите предци са се борили за това. Някои от тях са още живи. Второ, веднага след промените ДПС винаги е следвала една много ясна принципна позиция – НАТО и след това ЕС. Никога не е изневерявала на тази позиция. ДПС винаги е показвало ясно каква линия на политика следва. Това го правим и в предното и в по-предното и в сегашното Народно събрание“, каза още Йордан Цонев, цитиран от „Фокус“.

Той обърна внимание, че веднага след изборите, още в изборната нощ Мустафа Карадайъ е казал, че ДПС разчита вота на избирателите като категорично заявление за промяна.

Подобни статии

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на...

Още в катергорията

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от...

От днес издават удостоверения след преболедуване

От днес издават удостоверения и след преболедуване с антигенен...