Ким Чен-ун призна: Северна Корея е изправена пред най-тежката ситуация в историята си

Върховният ръководител на Северна Корея Ким Чен-ун призна във вторник пред хиляди членове на управляващата партия, че страната е изправена пред „най-тежката ситуация в историята си“ по време на политическа конференция в Пхенян.

Международни анализатори коментират, че Ким Чен-ун се сблъсква с може би най-трудния си момент от близо десетилетие на власт, тъй като пандемията от COVID-19 нанася допълнителни щети на икономиката на страната, която и без това вече е достатъчно пострадала от американските санкции заради ядрената програма на Пхенян.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По време на конференцията севернокорейският лидер призова структурите на партията да работят за подобряване стандарта на живот на населението въпреки „тежката ситуация и безпрецедентните предизвикателства“.

Междувременно стана ясно, че Северна Корея е информирала Световната здравна организация, че до 1-ви април са били реализирани малко над 23 хил. проби за коронавирус, но не е бил регистриран нито един случай на заразяване. Наблюдатели обаче изразиха съмнения, тъй като по думите им здравната система на страната като цяло не е надеждна, изтъквайки и „пропускливата“ граница с Китай, информира Асошиейтед прес.

Източник: Novini.bg

Подобни статии

Още в катергорията

Израел разреши на гражданите да не носят маски на улицата

Броят на случаите на заразяване в Израел продължава да...

Чехия гони 18 руски шпиони от посолството в Прага

Андрей Бабиш подчерта, че чешките спецслужби категорично са установили...