Китай разработва РНК ваксина, подобна на тази на „Пфайзер“ и „Модерна“

Китай е постигнал успех при разработката на първата в страната ваксина срещу COVID-19 въз основа на технологията на матричната РНК, аналогична на препаратите на „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“, съобщава в.“Саут Чайна морнинг пост“, предава Fakti.bg.

Ваксината получи название ARCoV /“Арков“/ и е съвместна разработка на компаниите Абоджен байосайънсис“ ,“Уолвакс байотекнолъджи“ и на Академията за военни науки на Китай. През месец май ще стартира третата фаза на клиничните изпитания на препарата.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„От получените резултати можем да заявим, че нашата ваксина „Арков“ е напълно съпоставима по ефикасност с тези на чуждестранните РНК- препарати“, изтъкна Ин Бо, ръководител на компанията „Абоджен байосайънсис“ със седалище в град Сучжоу.

По неговите думи масовото производство на препарата е предвидено за третото тримесечие на тази година с първоначален обем от 120 милиона дози.

Създателите на „Арков“ посочват, че за разлика от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, които трябва да се съхраняват при ниски температури, техният продукт остава стабилен в продължение на седмица при стайна температура.

Подобни статии

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са попречили да...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са...

Сложиха 6 дози ваксина на италианка по погрешка

Експериментите с ваксината на "ПфайзерБионтех" във връзка с евентуално...

Задава се голям проблем със 70 милиона ваксини

Смята се, че ваксината е била замърсена в завод Oкoлo...