Корнелия Нинова: Цонев арогантно поиска да оттегля м ораториума заради сделки и концесии

Жесток скандал гръмна в парламента, след като Корнелия Нинова обвини депутата от ДПС Йордан Цонев, че поискал оттегляне на предложението на БСП за мораториум

В петък Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка.

„Уважаеми български граждани, това, което виждате в новия парламент, е старото задкулисие с нови лица. Чуйте аргументите. Онзи ден предложението на „БСП за България“ е било противоконституционно, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституция. Днес вече не е противоконституционно с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт и ще го подкрепят. Значи миналата седмица е противоконституционно, днес вече не е, защото се добавят още 7″, каза още Нинова.

„Онзи ден пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор. В смисъл – „оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове“. Цитирам Йордан Цонев и заставам с лицето си пред целия български народ и имам свидетели цялото ръководство на партията. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. Ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на три минути, в който скандално заявих: „Кой си ти, че ще казваш, какво ще прави БСП?“. Вие може да командвате във вашата група, но не и в БСП“, каза Нинова.

Нинова подчерта, че пета година БСП декларира, че не иска да бъде част от това задкулисие и пета година го доказва. „Доказваме го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, сами си ги обориха с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение. По думите ѝ това ще се случи след като замина концесията на летище „София“, след като за 2 седмици се е овладяла енергетиката, земеделието, а утре БСП ще изнесе как е овладяна културата.

Докато Нинова говореше от трибуната, Йордан Цонев се хвана за главата.

Ето и какво обясни той: „Не съм произнасял думите, които Корнелия Нинова твърди – най-малкото не бих си позволил да ги кажа на нея. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в лично обяснение по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Заставам пред вас и ви заявявам категорично, че не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Думите, които казах бяха свързани със служебния кабинет и с това, което говорих днес оят тази трибуна.

Той заяви, че не е изненадан от това, което се случва. Йордан Цонев обясни, че Нинова му е казала „Кой си ти“, когато е казал, че му е дошло дотук да им се карат от тази трибуна.

„Тогава от тази трибуна казах, че сега и веднага има само вкъщи. В българския парламент сега и веднага няма. Това беше истинският спор, но не съм никак изненадан от думите на г-жа Нинова. Не е само моя оценката за това, което се случва там – да излезеш от яростна опозиция с 50 на 100 по-малко гласове и с 50 на 100 по-малко депутати е оценката на хората за тази партия и техния лидер“, каза Цонев.

Свързани новини:

Нинова: Новите партии насочиха стрелите си към БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ

Подобни статии

Хаджигенов вижда 95% припокриване в концепциите за правосъдна реформа

"Изправи се. БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" разговаряха за...

Още в катергорията

Румен Радев: В Северна Македония съществува език на омразата към България

"България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но...

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове...