Лични лекари от столицата получават РНК ваксини срещу Covid-19

Чакащи лекари казаха, че са разбрали от медиите, че в РЗИ ще се раздават РНК ваксини на джипитата

Повече от 30 лични лекари се събраха пред Столичната РЗИ, където днес за първи път раздават РНК ваксини срещу Covid-19, за да получат дози за своите пациенти.

Медиците трябва да получат общо 4 флакона  –  два от препарата на компаниите „Пфайзер“ и „Бионтех“ и два от този на „Модерна“ – количество, което според тях е крайно недостатъчно.

Личните лекари са недоволни, че липсва и организация, и информация за раздаването днес, отбелязва репортер на „Хоризонт“, който провери на място как върви раздаването на дозите:

„Не са достатъчни най-вероятно, дават по два флакона „Модерна“ и „Пфайзер“ два, „АстраЗенека“ са повече, но пациентите не я искат вече…Повечето от моите пациенти искат РНК ваксина, това са над 200 души“, каза личен лекар, чакащ на опашката.

Във връзка с информацията, че следващата седмица ще бъдат получени още количества РНК ваксини срещу коронавирус, други лекари коментираха:

„Може да има уверения, не знам другата седмица дали ще бъдем на опашката, понеже това е вече за пореден път – редим се, все едно на опашка за банани. На тази опашка чакам от 9.30 часа“.

„Няма организация. Добре, че чухме по телевизията за това, иначе нямаше да знаем, че се дават ваксини на джипита“.

Източник: БНР

Подобни статии

Красимир Вълчев: Нямаме изгубено време, дори имаме повече учебни дни

Той разясни, че за изпитите след 7-и клас тези ученици, които...

Още в катергорията

ГЕРБ бламира Заседанието на Комисията по ревизията

В кулоарите на Народното събрание се стигна и до...

Преизбраха Бетина Жотева за председател на СЕМ

Мандатът на Жотева начело на Съвета ще е втори...