Нидерландия забранява полетите към Индия заради коронавируса

Премиерът Нарендра Моди определи случващото се в страната като буря

Нидерландия забранява пътническите полети от Индия от днес в 19 часа вечерта българско време, заради усложняващата се ситуация с коронавируса там. Забраната ще важи до 1 май, съобщиха от министерството на транспорта.

Франция ще изпрати апарати за кислород на страната през следващите дни. Вчера  Еврокомисията обяви, че е активирала Механизма за гражданска защита и ще изпрати кислород и лекарства след искане от страна на Делхи. Великобритания вече е предоставила една партида медицинско оборудване, съобщи външният министър Доминик Рааб.

От няколко дни насам във втората най-голяма като население държава в света регистрират по над 300 хиляди нови случая за ден и повече от 2 хиляди починали. Властите в столицата удължиха едноседмичната карантина там с още седем дни, а в седмичното си радиопредаване премиерът Нарендра Моди заяви, че  страната е разтърсена от бурята на коронавируса:

 

„Скъпи съотечественици, говоря ви в момент, когато коронавирусът поставя на изпитание нашето търпение и способността ни да понесем болка. Много от нашите скъпи хора ни напуснаха без време. След като успешно се справихме с първата вълна на пандемията, самочувствието и увереността ни бяха големи, но тази буря разтърси страната ни“, каза  Моди.

 

Правителството е обект на засилващи се критики за това, че е било неподготвено за новия пик.

Моди призова хората да не стават жертва на слухове, свързани с ваксините, и да се имунизират.

До момента в Индия са поставени над 141 милиона ваксини, но експертите смятат, че имунизационната програма трябва да бъде ускорена значително при население милиард и 300 милиона.

Източник: БНР

 

Подобни статии

Путин: Недопустимо е разширение на НАТО на Изток

"Необходими са ни юридически гаранции, защото партньорите ни не изпълниха дадените...

Още в катергорията

Путин: Недопустимо е разширение на НАТО на Изток

"Необходими са ни юридически гаранции, защото партньорите ни не...

Албанският президент приветства позицията на България за разделянето на Албания и РСМ за ЕС

Миналата седмица българският посланик в ЕС Румен Александров заяви,...