Песков: Ще отговорим на провокациите на България и Чехия

Без реакция няма да останат подобни и абсолютно неприемливи провокативни стъпки и абсолютно неприемливи безпочвени, необосновани обвинения срещу Русия, предупреди говорителят на Кремъл

Русия реагира и ще продължи да реагира на неприемливите и провокативни действия на Чехия и България. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Вижте, това не е просто целенасочено. Първо, има ответни мерки, виждате, че Русия реагира, Русия ще реагира. Без реакция няма да останат подобни и абсолютно неприемливи провокативни стъпки и абсолютно неприемливи безпочвени, необосновани обвинения срещу Русия. Във всеки случай, каквито и да било действия на Русия ще бъдат извършени в наш интерес“, каза Песков пред репортери, отговаряйки на въпроса дали става въпрос за руския отговор на изявленията на Чехия и България.

Прага в средата на април обвини специалните служби на Руската федерация в участие в експлозия в склад за боеприпаси във Врбетица през 2014 г. Чехия изгони от страната 18 служители на руското посолство. В отговор Москва обяви 20 служители на чешката дипломатическа мисия за персона нон грата, като заяви, че обвиненията в експлозията са абсурдни и неоснователни.

По-късно българската прокуратура заяви, че шестима руски граждани са заподозрени в бомбардиране на фабрики и военни складове в България през 2011, 2015 и 2020 г. Вчера руския външен министър Сергей Лавров заяви, че е София решила да надмине чехите с подобни изявления.

източник: fakti.bg

Подобни статии

Над една трета от новородените във Великобритания са деца на имигранти

Около 90% от ръста на населението в страната се дължи на...

Още в катергорията

В Русия от COVID-19 са починали няколко напълно ваксинирани граждани

Всички те са имали хронични заболявания Дмитрий Лисовец, председател на...

РС Македония прие резолюцията за преговорите с България

В нея се настоява „преговорите да се водят на...