Позиция при заспиване, която се счита за опасна

По време на сън човек възстановява сили, почива си от всичко случило се през деня

Ето защо избраната от вас позиция е много важна за съня. Оказва се, че има пози, които не бива да се заемат, пише zdrave.to.

Последните изследвания на учените потвърждават, че има една позиция, която се счита за опасна.

Спането с притиснати към гърдите колене причинява болка в гърба и раменете. Това положение на тялото поставя много стрес върху ставите. Тази информация е предоставена от лекар от Американската академия по медицина на съня.

Хората, които спят в поза на ембрион, са изправени пред дихателна недостатъчност, недостатъчно снабдяване на мозъка с кислород.

По корем

Лекарите наричат ​​тази поза най-вредна за здравето. Докато почивате легнали по корем, гръбначният стълб страда, мускулите на врата се напрягат. Избирайки тази позиция, бъдете подготвени за изтръпване в раменете, нарушено кръвообращение.

В резултат на това след сън могат да се появят главоболие и летаргия. Лицевите тъкани не получават необходимото количество кислород, в резултат на това „торбички“ се появяват под очите сутрин.

В едно проучване са участвали 670 души. Много хора, спящи по корем, сънували кошмари. Учените отдават това на задух по време на сън по корем.

Тази поза за сън е опасна за възрастните хора, тъй като може да доведе до инсулти, инфаркти. В това положение каротидната артерия е компресирана и белите дробове не могат да функционират нормално, работата на вътрешните органи се влошава.

На една страна

Британски учени твърдят, че нощната почивка от дясната страна е нездравословна. Тази поза води до проблеми с храносмилането.

Като аргумент специалистите цитират факта, че жлъчният мехур и черният дроб са разположени вдясно. Освен това се нарушава храносмилането и функционирането на лимфната система, повишава се киселинността в хранопровода и се увеличава вероятността от киселини.

Сънят на лявата страна допринася за елиминирането на токсините. Тази поза подобрява сърдечната функция, облекчава напрежението от мускулите на врата и подобрява функционирането на лимфната система. Особено полезна за сън поза на лявата си страна е за бременни жени, защото гарантира потока кръв за плода.

„Морска звезда“

Много хора обичат да спят с разтворени ръце. Невролог от клиника в Бирмингам твърди, че това положение на тялото причинява хъркане, води до дискомфорт, неприятна болка.

За да бъде сънят пълноценен и здрав, трябва да изберете правилната позиция на тялото. Най-добрият вариант е да почивате по гръб, на лявата страна. Сънят по гръб упражнява равномерно натоварване на сърцето, отпуска всички мускули.

Подобни статии

Кои са най-грижовните зодии

Раждането под определен зодиакален знак до голяма степен предопределя някои черти...

Още в катергорията

Кои са най-грижовните зодии

Раждането под определен зодиакален знак до голяма степен предопределя...

Затвориха незарастващи рани от диабет със собствени стволови клетки

Терапията дава голяма надежда, че може да предотврати загуба...