Премиерът на Италия определи Ердоган като “диктатор”

Напрежение между Италия и Турция

Премиерът на Италия нападна Реджеп Таийп Ердоган. Марио Драги нарече турския президент „диктатор“ и каза, че поведението на Турция е било неприемливо, предаде Нова телевизия.

Коментарите идват след дипломатическите искри около липса на стол за председателката на Европейската комисията, по време на срещата между нея Ердоган и председателя на Европейския съвет. Думите на Марио Драги ядосаха турците, които привикаха италианския посланик в Анкара за разговор. Още вчера, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу настоя, че срещата е била организирана изцяло според изискванията на международния протокол.

„Аз съм напълно несъгласен с поведението на Ердоган. За мен то е неуместно и съжалявам за унижението, което председателката Фон дер Лайен трябваше да изтърпи. Тук трябва да кажем, че с тези, нека ги наречем с истинските им имена – диктатори, с които така или иначе трябва да координираме действията си, трябва да сме напълно откровени, когато не сме съгласни с начина, по който се държат“, заяви Драги.

Подобни статии

Почина „индийският Уорън Бъфет“

Състоянието са богаташа се оценява на 6 милиарда долара Борсовият инвеститор Ракеш...

Още в катергорията

Почина „индийският Уорън Бъфет“

Състоянието са богаташа се оценява на 6 милиарда долара Борсовият...