Проф. Лъчезар Аврамов: След 50 години българите ще са към 3 милиона

За да се унищожи един народ, трябват много усилия и много фактори да действат. Значи статистиката, международната, показва, че след около 50 години в нашата държава българите ще бъдат към три милиона. Държавата, тя сигурно няма да изчезне, щото на тия географски ширини, тоя чернозем и тая хубава природа, няма как да се случи.

Защо няма да живеят тука българи? Защото в продължение на десетилетия се провежда политика, такава да няма тука България, да се почисти тука от нас един ден тази земя, за да се настанят други хора. Не е целенасочено, според мен това е както обикновеното статукво е здраво и трайно защото то се поддържа от най-различни мощни интереси. Групи от българи от нашия народ изчезват, защото надделява късогледството, политическото късогледство.

Така коментира темата – защо българите изчезват, стават все по-малко и са по-стари, проф. Лъчезар Аврамов пред Нова телевизия.

Защо българите имат най-ниска продължителност на живота в Европа, 10 години по-ниска от италианци и испанци? Защото здравната политика се води така и с тази цел, тя не е декларирана, не е вписана в Здравното министерство. Обаче, като погледнете бюджета. Вижте здравните системи в Европа, те са структурирани така, 60% за профилактика, превенция, извънболнична и доболнична помощ, помощ за здраве и така нататък. Това е най-важната част на съвременната медицина, която има цел да не допуска тежко болни хора, които да влизат болници. Погледнете бюджета на нашата здравна система, миналата година къде е насочен – 10% за профилактика и другите тези неща, 90 % за болнична помощ, 30 % за лекарства, или масово тровене на народа, каза още професорът.

Подобни статии

Иван Брегов: Тръгва тежка отбранителна линия за хипер защита на главния прокурор

Тръгва една много тежка отбранителна линия за хипер защита на главния...

Още в катергорията

Иван Брегов: Тръгва тежка отбранителна линия за хипер защита на главния прокурор

Тръгва една много тежка отбранителна линия за хипер защита...

Весислава Танчева: Все по-малка е вероятността ГЕРБ да се върнат на бял кон

„Очевидно е, че всички участници в разговорите за формиране...