Проф. Христова: ГЕРБ и Слави ще се опитат да направят правителство

Според нея в момента всичко ще изглежда трудно, лъжа и нагласено, защото имаме заявка за отричане на политическите субекти един от друг предварително

Хората са реалисти, защото се базират на говоренето преди изборите. Това заяви в ефира на БНТ и „Денят започва“ политологът проф. Антоанета Христова.

„Тогава се създадоха много впечатления, че политическите сили нямат път един към друг“, добави тя.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Според нея в момента всичко ще изглежда трудно, лъжа и нагласено, защото имаме заявка за отричане на политическите субекти един от друг предварително.

„При демокрацията човек понякога не се чувства в справедлива среда“, смята анализаторката.

Трябва много внимателно да оценяваме за какво са гласували хората. Когато направим разрез на гласоподавателите, първият план ни показва, че за старите партии, все пак имат 51-52% от гласоподавателите, а останалите, новите, около 30%“, каза тя.

„Старите партии събират повече гласоподаватели. Новото, което идва, не е доминантно. Профилът ни казва, че има група хора, които живеят в малките населени места и чужбина, които са се чувствали извергнати от всички тези партии. Те наказаха“, смята Христова.

Според нея и столичани също са наказали, като са казали, че искат нещо различно.

„Много е трудно на политиците в момента. Трябва много голям разум. Това, че БСП не е във форма, отвори огромното поле за други партии. Те отвориха толкова голямо пространство, че България просто е разбита като политическа структура“, заяви политоложката.

„Убедена съм, че партиите, на които ще им се връщат мандати, ще се опитат да водят преговори. Това е отговорното решение“, смята тя.

По думите ѝ и ГЕРБ и Слави ще се опитат да направят правителство. „Това са най-големите. Процентите дават на първо място ГЕРБ, което е с почти 10% над БСП и 8% над Трифонов. Процентите на ГЕРБ са много и те са отговорност“, заяви политоложката.

Кадър: БНТ

Подобни статии

Ротвайлер брутално уби малко кученце в София, стопанката припада, собственикът с акт

“Ами ако беше нечие дете на мястото на немския шпиц?!” Нямам сили...

Още в катергорията

Трифонов, Манолова и Иванов, когото обслужихте с вота си и срещу какво?

В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на...

Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Обект на гневните думи на Сидеров са сценаристът и...