Русия започна военни учения и отправи предупреждение към САЩ

Военноморските сили на Русия започнаха днес маневри в Черно море преди очакваното пристигане на американски бойни кораби в района, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В учението участват кораби от Черноморския флот на Русия, базиран в Крим, а също хеликоптери и самолети. Москва предупреждава очакваните американски кораби да стоят далеч от Крим и определя тяхното изпращане в Черно море като провокация. Бившият американски министър на отбраната Марк Еспър каза в интервю за Ройтерс, че САЩ би трябвало да разположат повече войски покрай Черно море в България и Румъния, за да възпрат евентуална агресия от Русия.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Мисля, че е необходимо да продължим да се противопоставяме на Русия и да се стремим да възпираме нейното лошо поведение“, заяви той. САЩ би трябвало да се опитат да уверят европейските съюзници и да подсилят НАТО, като разположат повече войски в Полша, „в Балтика, ако има смисъл, и на места като Румъния и България – ако не за постоянно, тогава на ротационен принцип“, каза Еспър, който сега е сътрудник в Института за международно лидерство „Маккейн“ към щатския университет на Аризона.

Подобни статии

Александър Томов се регистрира за президентските избори

Той и проф. Лъчезар Аврамов са подкрепени от партия "Българска социалдемокрация Александър...

Още в катергорията

Александър Томов се регистрира за президентските избори

Той и проф. Лъчезар Аврамов са подкрепени от партия...

ДПС издига свой кандидат за президент

Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите...

Явор Божанков: Корупцията е заложена в законодателството на ГЕРБ

БСП успя да наложи темата за доходите на българите,...