Русия: САЩ прехвърлят сили и техника в Украйна и със самолети

Съединените американски щати са изпратили повече от пет военно-транспортни самолета до Украйна само през последните дни, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев на среща в Севастопол, цитиран от РИА Новости. Той обеща взимането на допълни мерки за защита на Крим.

Според един от най-близките хора на руския президент Владимир Путин западните страни, водени от САЩ, „призовавайки ни да не предприемаме мерки за осигуряване на нашата сигурност в граничната зона, подтикват Украйна към провокации“. „Те устно декларират своята незаинтересованост от подбуждането на конфликта, но всъщност отпускат средства за въоръжаване на украинската армия, увеличават присъствието на кораби в Черно море и планират поредица от съвместни учения“, каза Патрушев.

Той твърди, че паралелно с това, САЩ „доставят смъртоносни оръжия, обучават украински военнослужещи и засилват разузнавателната дейност в кримската посока с помощта на самолети и електронно оборудване“. „През последните дни над пет военно-транспортни самолета пристигнаха от американските авиобази на територията на Украйна“, каза секретарят на Съвета за сигурност.

„Всички горепосочени фактори изискват приемането на допълнителни цялостни мерки, които да гарантират защитата на руските национални интереси и сигурността на жителите на полуострова“, обяви още Патрушев.

Източник: СЕГА

Подобни статии

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

Решението на посолството на САЩ в Русия от 12 май за...

Още в катергорията

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

Решението на посолството на САЩ в Русия от 12...

Съвместни проверки на КЗП и БАБХ за Великденските празници

Потребителите масово предпочитат български хранителни продукти и затова ще...

Борисов: Осигурихме допълнителни 50 лева към пенсиите и за май

Министерски съвет реши още да бъдат окрупнени два терена...