Свиленски: Мнозинството в НС да докаже, че е било искрено в предизборните си ангажименти

Той коментира и темата за нови предсрочни избори. „Бързите предсрочни избори са най-бързият начин Борисов да се върне на власт“, добави Свиленски

Мнозинството в парламента трябва да докаже, че е било искрено в предизборните си ангажименти. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в „Неделя 150“ по БНР.

По думите му на тези избори е направена е една много малка крачка към това ГЕРБ да бъдат отстранени от властта. Според него мнозинството от 160 гласа не означават, че ГЕРБ е трайно детронирана. „Ако не се продължи с тази политика на възстановяване на държавността, на съставяне на правителство, което да направи така, че българските граждани, когато отидат да гласуват гласът им да бъде отчитан, да направи така, че когато се разходват средства, те да минават през парламента, да направи така, че българският министър-председател да идва в парламента“, каза още Свиленски.

Той предупреди, че ерата с Борисов много бързо ще се върне и затова от БСП са реагирали така на мнозинството за предложението им за мораториум на решенията на Министерския съвет в оставка. Според него подкрепата не става с интервюта по радиото, а с гласуване тогава, когато е в момента.
„Вероятно някои маски ще паднат и вероятно има пропукване на това първоначално стабилно мнозинство от 160 гласа“, каза още Свиленски.

Той коментира и темата за нови предсрочни избори. „Бързите предсрочни избори са най-бързият начин Борисов да се върне на власт“, добави Свиленски.

Подобни статии

Татяна Дончева: Необходимостта от закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата няма никакво съмнение

“Ефективната борба с корупцията се води от нормалната съдебна система, а...

Още в катергорията