Свиленски: Не виждам воля моделът „Борисов“ да бъде сменен

Ако третият мандат за кабинет се даде на БСП, Националният съвет ще реши какво ще се прави, добави той

„Не блокираме работата на народното събрание, това е изкуствено пакетиране на БСП с ГЕРБ и ДПС. Вчера се въздържахме при гласуването на дневния ред, на Председателски съвет поставихме въпросите, които парламентът трябва да гледа“, посочи в предаването Тази сутрин по бТВ зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Вчера депутатите не успяха да приемат дори дневния си ред и така провалиха заседанието.

„Като парламентарна група сме внесли предложение за актуализация на бюджета, за социални закони – тези неща не бяха включени“, добави Свиленски. „След като народното събрание счита, че е приоритет да гледа изборния кодекс, да гледа комисии, от които нищо за никой няма да произтече, ние дадохме сигнал, че тези закони трябва да бъдат гледани“, обясни още депутатът от БСП. Според него парламентът трябва да работи с грижа за хората, а не за политическите партии.

„Ако изборът на президента за трети мандат е БСП, в най-кратък срок в рамките на два – три дни ще бъде свикан Националния съвет и ще решим какво ще правим“, обясни той.

„Не се обсъждат имена за министри и министър-председател, кадри БСП има, тъй като сме партия на 130 години и на всички избори участваме с идеята да бъдем победители и управляващи“, посочи Свиленски.

„Не виждам воля моделът „Борисов“ да бъде сменен, по–скоро виждам воля да продължи и да се окопава по-дълбоко в политическата система“, коментира той.

Според Георги Свеленски промени в изборния кодекс трябва да има – трябва да се изчистят списъците от мъртвите души, да се въведа машинното гласуване, да бъде разрешено видеонаблюдението след приключване на изборния ден. По думите му тези неща трябва да се направят, за да бъдат следващите избори обективни и да дадат реален резултат.

Подобни статии

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол за пореден...

Още в катергорията

Атанас Камбитов: Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление, вас никой не ви пита!

Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол...

Богомил Бонев: Мая е директно свързана с двама от засегнатите по “Магнитски”

Дали Манолова не е политическия лидер от “Магнитски? “Не мога...

Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП

Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха...