Тома Биков нападна Демократична България заради ДПС

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков попита от парламентарната трибуна защо Демократична България отхвърля официално разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство и водят ли се задкулисно такива с Има такъв народ.

Тома Биков обърна внимание, че с гласовете на ДПС е бил избран Георги Ганев от Демократична България за председател на „Една от най-важните комисии в парламента“ – на финансите. При първото гласуване не е имало кворум, но при второто с подкрепа от ДПС – Ганев е бил избран, припомни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ в декларация от името на група.

Кога и на каква цена се разбрахте с ДПС за подкрепа? Да не би да сте узрели за идеята на г-н Мустафа Карадайъ за програмно правителство? Ние помним две такива правителства – това на Любен Беров и на Пламен Орешарски. Не помните ли цената на тяхното безвремие?

„Зад нас стои победата и подкрепата на над 800 000 граждани. Ние сме готови за опозиция. Предупреждаваме ви, че политическата цена, която предстои да платите за това, че излъгахте собствените си избиратели, ще тежи“, заяви той от парламентарната трибуна.

Междувременно Биков съобщи, че ГЕРБ-СДС ще внесат предложение за създаване на временна анкетна комисия за разследване на случая „Росенец“.

Подобни статии

Радев е приел Кристалина Георгиева на 9 септември. И до този момент срещата е засекретена

От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и...

Още в катергорията

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...

Собственик на голяма куриерска компания става депутат от “Продължаваме промяната”

Коалицията "Продължаваме промяната" иска подписването на споразумение с Демократична...