Убиецът на Дрокополов заснет от камера: От 2 метра стреля два пъти в главата му

Заради късния час – минути след 20 ч, а и обичайното присъствие на просяци на кръстовището, никой не е обърнал внимание на дебнещия убиец

Разстреляният във вторник Николай Дракополов е пускал жалби до полицията в последните години, че е изнудван и заплашван, пише “24 часа”.

Повечето са били прекратени заради липса на достатъчно данни за престъпление.

Първата е от 2015 г. Тогава освен за изнудване Дракополов пуснал сигнал, че са откраднали портфейла му. И двете разследвания са прекратени. В последната година посочил, че искат да го убият.

Разказал, че чувства страх за живота си и мисли, че го следят. Мъжът обаче не е бил конкретен в показанията си и не е насочил разследващите откъде могат да идват подобни заплахи. Преписката е присъединена към материалите за убийството му.

Физическият убиец е заснет от няколко камери в района на кръстовището на околовръстното и бул. “Симеоновско шосе”.

Най-вероятно стрелецът е дебнел под надлеза 46-годишният мъж да си тръгне от автокъща “Антонио ауто”, която се намира веднага след локалното платно в посока “Младост”.

Знаел е, че Николай ще обърне джипа си на кръговото на “Ринг мол” и ще се върне по околовръстното в посока центъра. Извървял е спокойно разстоянието от около 10 метра под надлеза и е изчакал мерцедеса да се върне на кръстовището и да го хване червен светофар за завой към кв. “Лозенец”.

Заради късния час – минути след 20 ч, а и обичайното присъствие на просяци на кръстовището, никой не е обърнал внимание на дебнещия убиец.

Той бил изключително бърз и точен – стрелял е 2 пъти в главата на Дракополов от около 2 метра.

Куршумите попадат в лявото му слепоочие и не излизат от главата. Затова 11-годишният син на приятелката му Димитрина не е пострадал, макар че се е возил на предната седалка. Детето още не е разпитано, с него ще работят психолози, които внимателно да вземат показания от момчето, без допълнително да го травмират.

Веднага, след като сигналът за убийството е подаден, на място пристигат криминалисти, които започват да работят по горещи следи. Намират 2-те гилзи, най-вероятно изстреляни от “Макаров”. Свалят се и записи от камери в района.

Подобни статии

Установена е силна миризма на нефтопродукти в района на „Vera Su“

В района на заседналия кораб край Камен бряг "Vera Su" има опалесценция на...

Още в катергорията

Установена е силна миризма на нефтопродукти в района на „Vera Su“

В района на заседналия кораб край Камен бряг "Vera Su" има...

Списък на строителните фирми, получили аванси за над милиард лева

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати списък на...

Случаят „Миню Стайков” влезе в учебника на Европейския съд по правата на човека

Случаят „Миню Стайков“ влезе в ръководство-учебник на Европейския съд...