Харалан Александров: Слави Трифонов се изплези на властта

„Много от българите в чужбина не са от най-успелите хора, пълно е със сънародници, които са на социалното дъно и не е странно да гласуват за евроскептични партии“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Харалан Александров, социален антрополог.

Той подчерта също, че същите хора са гласували и за Брекзит. „На тези избори Слави Трифонов приобщи хората, които по принцип не се познават. Самият той е единственият, който се изплези на властта“, каза още той.

Харалан Александров се надява да се направи правителство, за да се види как новите партии могят да управляват. В предаването Венцислав Великов, зам.-председател в избирателната секция в Чикаго сподели, че през секцията са преминали 819 човека, а в Илинойс са гласували 3000 човека, като са идвали и българи от съседни щати.

Той информира, че между 100 и 150 хиляди българи живеят в района на Чикаго, а на тези избори хората са станали по-активни. Милена Везенкова, член на изборна секция в Лондон, и каза, че гласувалите са били двойно повече от миналите избори при положение, че местата за гласуване са били по-малко.

Според нея, българите гласуват за промяна, без да знаят всеки компонент от програмата на дадена партия.

Подобни статии

Миню Стайков е бил отровен, докато е бил в ареста

Бомбата беше хвърлена в началото на днешното съдебно заседание срещу Миню...

Още в катергорията

Миню Стайков е бил отровен, докато е бил в ареста

Бомбата беше хвърлена в началото на днешното съдебно заседание...

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са...

Доц. Кунчев: Предстои ваксинирането на затворници и бежанци

Труднодостъпните групи попадат в петата фаза от Националния ваксинационен...