Христо Проданов: Не виждам причина Корнелия Нинова да подава оставка

Проданов коментира, че в новия парламент, който иска от БСП подкрепа, първо трябва да изчака решение на Националния съвет, където всеки щял да може се изкаже. Това била принципна позиция

Безотговорно е, ако Корнелия Нинова подаде оставка. Това е безотговорно по две причини – първо към БСП, второ към държавата.

Това заяви Христо Проданов, член на Изпълнителното бюро на социалистите в оставка. Не виждам причина да бъде подадена оставка, подчерта той пред Нова телевизия.

И коментира, че на тези избори всички, влизащи в парламента са губещи, ако не се броят „Избери такъв народ” и „Демократична България”. Никой не говори за оставки, каза Проданов и конкретно посочи „Воля”, НФСБ, ВМРО.

ГЕРБ мисля, че са с около 400 000 гласа по-малко спрямо предишните избори – никой не пита Борисов за оставка, добави Проданов пред Нова телевизия.

Същевременно Проданов коментира, че в новия парламент, който иска от БСП подкрепа, първо трябва да изчака решение на Националния съвет, където всеки щял да може се изкаже. Това била принципна позиция.

На директен въпрос ще подкрепят ли правителство на „Има такъв народ”, отговорът беше, че основната мисъл е отстраняването на Борисов.

Проданов беше попитан изрично какво искат социалистите – следващи бързи избори или не, но каза, че тъй като БСП е трета политическа сила, нейното желание няма особено голямо значение.

Единственото твърдо заявено беше, че БСП няма да подкрепи правителство с Бойко Борисов, а за друг вариант – социалистите първо искат да чуят какво предлагат формиращите правителство.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Ротвайлер брутално уби малко кученце в София, стопанката припада, собственикът с акт

“Ами ако беше нечие дете на мястото на немския шпиц?!” Нямам сили...

Още в катергорията

Трифонов, Манолова и Иванов, когото обслужихте с вота си и срещу какво?

В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на...

Волен: Слави показа среден пръст на 2,5 млн. българи

Обект на гневните думи на Сидеров са сценаристът и...