ЦИК отчете края на изборите и обяви окончателния списък с депутати

Вижте целия списък с депутати:

ЦИК спази законовия срок и обяви с Решение №2438-НС от 9 април 2021 г. списък с имената на депутатите в следващото Народно събрание, обяви председателят на комисията Александър Андреев на специален брифинг.

„Дадохме възможност на 24 народни представители, избрани в два изборни района, да изберат от кой от двата искат да влязат. Тези представители предоставиха заявления от кой район искат да влязат и с днешното решение №2441-НС ние ги обявихме от тези райони, от които искат да влязат, като на тяхно място обявихме следващите в листите. С това ЦИК изпълни своето задължение по закон и обяви окончателния списък с имената на избраните народни представители. Отделно от това бяха приети три решения, с които избрани народни представители отказаха да положат клетва и да влязат в правомощията си, поради което бяха сменени със следващите в листата“, съобщи Андреев.

По думите на председателя на Комисията тя е изпълнила вменените ѝ по закон задължения въпреки създалите се в обществото настроения. Андреев благодари за всеотдайната работа на изборната администрация и за съдействието на Министерски съвет и общините за провеждането на вота.

Предстои да бъде направен анализ на отминалия вот, заключенията от който ще послужат като основа за предложения за подобряване на изборния процес, каза прецедателят на ЦИК.

Целият списък с депутати може да видите ТУК.

Подобни статии

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са попречили да...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са...

ГЕРБ бламира Заседанието на Комисията по ревизията

В кулоарите на Народното събрание се стигна и до...